The Indian way: inburgeringscursus voor dummies
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Timo
09 September 2008 | Nederland, Amsterdam
Na een paar dagen geduldig wachten is vandaag mijn stage een beetje begonnen.
Vrijdag zou ik worden opgehaald voor een 'homestay', maar die heb ik inmiddels nog niet had. Wel werd ik zondagavond opgehaald om a la minute kennis te maken met de directeur van Arrive Save, de NGO waar ik voor zal werken. Ik werd naar een park gereden waar ik tussen de duizenden papagaaien werd voorgesteld aan zowel de directeur als aan zijn hoogbejaarde moeder. De stage zou pas volgende week beginnen, maar maandag zou ik wel mee gaan naar een meeting met het hoofd van de plaatselijke politie om groen licht te krijgen voor ons project. Nou, die meeting heeft nog steeds niet plaatsgevonden, 'hoogstwaarschijnlijk morgen'. Ik moet me ondertussen bezighouden met inburgeren en observeren. Mijn taken bestaan de komende dagen voor uit artikelen lezen, Punjabi leren, het verkeer analyseren en foto's maken. Best leuk eigenlijk, zo leer ik veel over deze stad.
Mijn lessen:
Zodra je een auto of ander bewegend (voer)tuig ziet of hoort, maak dat je wegkomt.
Rood licht betekent niks meer dan een gekleurde lantaarnpaal.
Een zebrapad is alleen een oversteekplaats als er geen verkeer is en aan de overkant niet eindigt bij een hek/muur zonder stoep.
Een vrouw raak je niet aan.
Behalve als jij een Indier bent en de vrouw in kwestie is een Nederlandse (hoer). Raak haar dan waar je kan!
Een kakkerlak zit graag in je koelkast. Ook al is die niet koel.
Jij is 'aap', dus mensen luisteren naar 'hey aap'.
Wees flexibel en bel een uur van te voren of de afspraak door gaat, maar ook of de trein nog vertrekt.
Als blonde blanke ben je de grootste attractie van de stad en hoor je wat extra getoeter.
Homo's bestaan hier niet, maar alle mannen willen met je dansen.
Alcohol en drugs gaat heel goed samen met rijden. Daarom gebruiken alle truckers hier opium, het houdt je lekker scherp.
Size matters, dus mijd die scherpe trucker.
Probeer met zo veel mogelijk woorden zo weinig mogelijk te zeggen bij een meeting.
Als je het niet hebt verstaan, weet dan dat iedereen het hier bovengenoemde onder de knie heeft, en je dus niks hebt gemist.
Hetzelfde geldt voor mijn waarben jij.nu, de volgende keer zal ik het korter houden!
Timo
09 September 2008 - 08:35
Leroy:
Hey ouwwe,
Mooi verhaal ! Succes daar. -
09 September 2008 - 08:43
Fab:
Hey timo,
klinkt alsof je al heerlijk aan het integreren bent, hahaha. Veel plezier en hopelijk spreek ik je snel even!
liefs Fab -
09 September 2008 - 08:56
Michiel:
Hmm... mooie verhalen... lijkt net Almelo! Alleen Punjabi? Had de LP het dan fout... ik dacht dat ze Hindoestaans/Hindi spraken daar...
Veel plezier en succes daar; en ik ben benieuwd hoe je stage er uit zal gaan zien! -
09 September 2008 - 09:15
Lisette:
Klinkt fantastisch!! Mooie observaties! Dikke zoenen -
09 September 2008 - 09:23
Lol:
Moet een vreemde gewaarwording zijn om geen vrouwen aan te raken...
Maarre, klinkt goed!
Kun je er wat foto's bij doen? -
09 September 2008 - 09:26
Corine:
Leuk leuk leuk om te lezen Timotei! Ik hoop nog heel veel an dit soort berichtjes van je te lezen, ik droom weg op mijn bank en geniet in dit koude kikkerlandje met je mee. Wat mij betreft hoeft het niet korter!
X Co -
09 September 2008 - 11:17
Elisabeth A.k.a. Els:
Timo, jij hebt het HE-LE-MAAL begrepen, AAP KESE HAI?
Klinkt fantastisch gast, en Punjabi is ook fantastisch, geniet van de Sikhs, de heuren, het lawaai, de cultuur en de oplichterij, you're gonna miss it when it's gone
Hier zit de eerste werkdag er trouwens op, Me like it!
Kusjes!!!!! -
09 September 2008 - 12:46
Tommie:
Mooie opsomming vriend, een cameleon als jij past zich natuurlijk direct aan daar. Zet m op mattie, blijf je volgen. gr tommie -
09 September 2008 - 15:32
Nhu:
Hey Timo,
Je bent al lekker aan het integreren... ben erg benieuwd naar de foto's ;).
In ieder geval veel plezier daar en kijk met je oogjes nog maar eens goed uit.
Kus -
09 September 2008 - 15:43
Ellen:
haha timo, wat een leuk verhaal, wil wel graag foto;s zien!!
xxx -
09 September 2008 - 15:43
Ellen:
haha timo, wat een leuk verhaal, wil wel graag foto;s zien!!
xxx -
09 September 2008 - 15:44
Ellen:
zit zeker in de genen dat dubbel plaatsen;) -
09 September 2008 - 15:54
Wouter:
Timo als blanke deen heb je toch helemaal geen moeite om de attractie van de stad te zijn. Succes met de aap-verhalen....
gr -
09 September 2008 - 17:13
Sick Boy:
Hey kerel, klinkt als het ideale land voor jou!
Niet teveel met aanstekers spelen, dan zie ik uw overige streken met genoegen tegemoed!
Gewoon die 038A28 stijl!
X -
09 September 2008 - 21:09
Mine:
Hé Timom!
Met de hulp van een vriend, kon ik genieten van je verhaal. Hou je blonde Hollandse reet in de gaten!
Veel plezier en succes in India, ik mail je snel.
Dikke kus, Mine -
10 September 2008 - 00:09
Indira:
Mooi verhaal Timootje,
Ik volg je op de voet vanuit NY.
Veel plezier en pas goed op jezelf.
xx (Geeke) -
10 September 2008 - 12:15
Marloes:
Hey Timo,
Wat is dit nou? Kijk ik ff op je hyves..Zit je in India! Leuk man! Hoelang blijf je? Heel veel succes!
Liefs Marloes -
10 September 2008 - 14:32
Hannah:
waarom schrijven ze dat nou nooit in de lonely planet? wel mooi dat ze de taal speciaal voor jou/jij hebben aangepast zodat je weet dat jij aangesproken wordt!
groetn oet grunnen
10 September 2008 - 15:28
Je Pa:
Lijkt me een leuk land.
Sommige dingen zijn net als hier, alleen misschien wat sterker.... ? Met jouw rijke inlevingsvermogen voor bizarre zaken moet het best een leuke ervaring worden.
Groetjes, ook van Beate.
10 September 2008 - 17:08
Joanne:
Timo op en top!!
Gefeliciteerd met je verjaardag.
Pas een beetje op jezelf, ouwe jonge -
10 September 2008 - 21:57
Sarah:
Hey aap!
Super dat je India-plan gelukt is! Wat een rare boel daar, heerlijk!
Veel succes/sterkte daar! Liefs uit Berlijn, Sarah -
11 September 2008 - 18:46
Niels:
Antoooon!!
Super mooi, Russen heb je nodig voor het begin van je reis, Vodka vooral.
Succes kerel en ik wil je mooie verhalen horen/lezen. -
13 September 2008 - 14:36
Neef Jelle:
Timo, mooie teksten, zie daar een boek ontstaan, Timo de schrijver...Fantastische ervaring en wat zal het er vies zijn en stinken op straat ha ha ha. Went vanzelf. Enjoy! -
13 September 2008 - 15:01
Michiel:
En nog gefeliciteerd met je verjaardag, uiteraard! -
14 September 2008 - 14:15
Ellen!!!!!:
HEYYY TimoTIET,
Ouwe!!!! Wat een belevenis!!!! Erg leuk en vermakelijk om te lezen :-)!!! Nog van Harte Gefeliciteerd met je oude(Tevens, zware: aangezien je geen dames aan mag raken;-))-dag! Ik heb je nog een sms gestuurd, maar weet niet of je wel in de lucht bent...
EnjoY...Time flies when you're having fun...Enjoy ;-)!!!
Xx Ellen!